FacebookTwitterLinkedIn

Investițiile companiei, care s-au ridicat la aproximativ 1,63 milioane de euro, au vizat eficientizarea procesului logistic, mărirea capacității pentru depozitare, suplimentarea flotei existente și a numărului de curieri cu 40%, precum și extinderea programului normal de lucru pentru zilele de sâmbătă și duminică (22-23 noiembrie, 29-30 noiembrie și 1 decembrie).

În perioada „Black Week”, așa cum numește compania de curierat săptămână în care se desfăsoară Black Friday, numărul de expedieri va crește cu 125% față de luna noiembrie 2013. Comparativ cu primele două săptămâni din luna noiembrie 2014, numărul de expedieri va crește cu 56%, conform estimărilor Urgent Cargus.

Astfel, Urgent Cargus estimează că va transporta 1 milion de kilograme de colete în fiecare noapte, acest lucru însemnând un total de aproximativ 1 milion colete, pentru toată perioada. Anul trecut livrările au crescut cu 50% în perioada Black Friday comparativ cu 2012 și cu 30% mai mult în comparație cu săptămânile anterioare.

„Evenimentul Black Friday în România este încă la început de drum, dacă ne gândim să comparăm cei 4 ani de existență a acestuia în țara noastră cu cei peste 20 de ani de existență în Statele Unite și peste 10 ani în țările din Europa de Vest. Este important de reținut, de asemenea, faptul că în România numai 2% din retail este reprezentat de vânzările online, versus o medie de 10% în piețele dezvoltate din Europa, ceea ce ne determină să spunem că avem în România un potențial uriaș pentru creșterea vânzărilor online”, declarăspune Gian Sharp, CEO Urgent Cargus.

Urgent Cargus este una dintre cele mai mari companii de pe piața de curierat intern din România. Realizată în 2014 prin fuziunea a două dintre cele mai importante companii de curierat din România, Urgent Cargus deține și utilizează singura rețea națională de 140 centre și depozite și o flotă de peste 2.300 de vehicule de curierat. Urgent Cargus are peste 2.900 de angajați și a avut vânzări cumulate de peste 51,7 de milioane de euro în 2013.

Vezi care sunt problemele pe care le-a întâmpinat DPD România în anii trecuți de Black Friday și cum intenționează să le gestioneze în acest an. Cu cât și-a mărit numărul de curieri Urgent Cargus pentru acest eveniment sau cât a investit FAN Courier în achiziționarea de noi autovehicule pentru a face față solicitărilor de Black Friday.