Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

UPFR este noul colector pentru retransmiterea prin cablu a fonogramelor

Companiile de cablu trebuie să semneze cu Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) licențele neexclusive pentru difuzarea fonogramelor pe cablu, după ce ORDA a publicat la sfârșitul lunii iulie 2014 o decizie prin care desemnează acest organism de gestiune a drepturilor de autor și conexe drept unicul abilitat să colecteze aceste sume, informează Media Expres.
FONOGRAME

Informația a fost publicată pe site-ul UPFR unde se arată că potrivit Deciziei ORDA nr. 79/2014 începând cu data de 31 iulie 2014, U.P.F.R este colectorul remuneraţiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru retransmiterea prin cablu a fonogramelor.

Decizia ORDA a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 571 din 31 iulie 2014. Prin aceeași decizie, ORDA a anulat o decizie din 2011 prin care desemna Asociaţia Producătorilor de Fonograme din România – ADPFR drept colector al remuneraţiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru retransmiterea prin cablu.

Conform Metodologiei în vigoare, se mai arată pe site-ul UPFR, remunerația pe care cabliștii trebuie să o plătească pentru difuzarea fonogramelor pe cablu este de 0,25% din baza de calcul declarata prin raport lunar.

Baza de calcul este constituită din totalitatea veniturilor brute lunare obţinute din activitatea de retransmitere de servicii de programe de radiodifuziune şi/sau de televiziune, fără TVA, dacă este cazul, iar în lipsa veniturilor, din totalitatea cheltuielilor ocazionate de utilizare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii