FacebookTwitterLinkedIn

UniCredit a lansat o acțiune de revizuire a afacerilor sale din Rusia. În acest context, Andrea Orcel, directorul executiv UniCredit, a anunțat că banca va lua în considerare încheierea activităților sale din țară ca răspuns la invazia coordonată de Kremlin asupra Ucrainei.

În cadrul discursului său la Conferința Morgan Stanley, Orcel a subliniat că decizia este una complexă din cauza necesității de a sprijini personalul local al băncii și companiile europene care încearcă, de asemenea, să părăsească țara.

Ne gândim la ieșire, dar evident că trebuie să echilibrăm complexitatea și consecințele a ceea ce facem acolo (…) Impactul mai mare este pe teren.”, a declarat Andrea Orcel, potrivit Reuters.

Orcel a mai spus că mediul economic s-a schimbat din cauza crizei din Ucraina, iar reprezentanții băncii anticipează că se va produce o stagflație. Acesta a avertizat, de asemenea, că actuala criză a ridicat ștacheta pentru tranzacțiile de fuziuni și achiziții, deoarece UniCredit va trebui acum să-și folosească excesul de capital pentru amortizarea șocului.