FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile centrale maghiare sprijină aderarea României la Spațiul Schengen și solicită Austriei să nu se mai opună acestui lucru. Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a afirmat sprijinul țării sale pentru aderarea României, într-o conferință de presă comună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la Timișoara.

Péter Szijjártó: „Doresc să-i invit politicos, ca să nu zic că îi somez pe oficialii austrieci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen. Interesul naţional al Ungariei este ca România să adere la Spaţiul Schengen în acest an. De la acel moment vom avea 10 noi puncte de trecere a frontierei și nu ar trebui să avem timp de așteptare nicăieri de-a lungul graniței dintre cele două țări”, conform RRA.

România reprezintă a treia piață de export a Ungariei ca importanță și un loc de investiții popular pentru capitalul maghiar.

Péter Szijjártó a adăugat că pe teritoriul Ungariei trăiește o minoritate de români și pe cel al României o minoritate maghiară.