FacebookTwitterLinkedIn

Banca Naţională a Ungariei a finalizat repatrierea a rezervei de aur a Ungariei de la Londra la Budapesta.

Potrivit agenției MTI, o cantitate de aproximativ 100.000 de uncii (aproape trei tone) de metal preţios care, la cursul actual de schimb, are o valoare de 130 de milioane de dolari, a fost repatriat.

Banca Ungariei spune că păstrarea rezervei de aur în ţării poate consolida încrederea pieţelor financiare în Ungaria, adăugând faptul că şi alte bănci centrale din Europa, precum cele din Olanda, Germania şi Austria, au decis să repatrieze o parte din rezervele lor.

În cazul României, rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au crescut cu 4,7%, la 35,073 miliarde de euro, în februarie comparativ cu nivelul de la finalul lunii ianuarie. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale valoarea acesteia s-a situat la 3,6 miliarde de euro. Totodată, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur), la 28 februarie 2018, au fost de 38,673 miliarde de euro, faţă de 37,095 miliarde de euro, la 31 ianuarie 2018, potrivit Agerpres.

Mai mult de jumătate din rezerva de aur a Băncii Naţionale a României este depozitată în afara ţării, în principal la Londra.