FacebookTwitterLinkedIn

Chiar dacă opțiunea pentru Inter Miami a luat prin surprindere pe toată lumea, Lionel Messi nu este nici pe departe un străin în metropola din Florida. Superstarul argentinian deține cel puțin trei apartamente de lux în oraș, ultimul cumpărat în 2021.

După transferul surpriză al lui Lionel Messi la Inter Miami, clubul unde este acționar David Beckham, presa sportivă a început să se întrebe unde va locui fotbalistul.

Messi, care va împlini 36 de ani pe 24 iunie, deține două apartamente în Porsche Design Tower, o clădire cu 60 de etaje și 132 de apartamente, toate pe două niveluri, situată în Sunny Isles Beach, chiar pe malul oceanului. Finisajele sunt high-end – bucătăriile, de exemplu, sunt dotate cu electrocasnice Miele și mobilier Poggenpaul. Printre facilitățile oferite rezidenților se numără restaurant, spa, terasă exterioară, bar cu vedere spre ocean, sală de jocuri, sală de fitness, piscină exterioară încălzită, cu food & beverage service.

Porsche Design Tower

Fiind vorba de Porsche, cea mai spectaculoasă dotare a clădirii are legătură cu mașinile: este vorba despre un lift special care ridică automobilul la garajul (sky garage) aflat în proximitatea fiecărui apartament – practic, datorită pereților transparenți, proprietarii își pot vedea mașina din living.

Fotbalistul a cumpărat primul apartament aici (patru dormitoare, 350 de metri pătrați suprafață utilă) în 2017, cu 5,3 milioane de dolari, iar după o perioadă a încercat să-l revândă – la un moment dat, cu 4,1 milioane de dolari, o sumă mai mică decât cea cu care l-a cumpărat.

În 2019, jucătorul argentinian a achiziționat încă un apartament în aceeași clădire, la un etaj superior: de data aceasta este vorba despre un penthouse cu trei dormitoare, care a costat cinci milioane de dolari – prețul este justificat probabil de piscina privată, amplasată pe terasa cu vedere spre ocean. Acest apartament este disponibil pentru închiriere, pentru 30.000 de dolari pe lună.

Lionel Messi și soția sa, Antonella Roccuzzo, la ceremonia „Laureus World Sports Awards”, Paris, 8 mai 2023. Profimediaimages.ro
Regalia Residences

Doi ani mai târziu, într-o călătorie făcută la Miami împreună cu soția sa, Antonela Roccuzzo, Messi a mai făcut o achiziție tot în Sunny Isles. De data aceasta este vorba despre un apartament care ocupă un etaj întreg în clădirea Regalia, și care a costat 7,3 milioane de dolari: patru dormitoare, cinci băi, 520 de metri pătrați suprafață utilă, terasă de 200 metri pătrați de jur împrejur, plus frigider pentru 1.000 de sticle de vin.

Bentley Residences

Nu în ultimul rând, se pare că jucătorul deține un apartament și în clădirea Bentley Residences, situată de asemenea în Sunny Isles Beach și construită de aceeași companie care a ridicat Porsche Design Tower. Ca și aceasta, Bentley Residence, care urmează să fie inaugurată în 2026, are lift pentru mașini.

Foto Porsche Design Tower, Regalia Residences, Bentley Residences