Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Media şi entertainment |
|

Un start-up românesc își propune să transmită live cele mai mari festivaluri de muzică electronică. 3 scene de la Neversea transmise live pe Soundmix

Soundmix Live, platforma  de live video streaming dedicată muzicii electronice, reprezintă primul proiect local ce oferă acest tip de experiență socială a muzicii electronice, permițând pasionaților să urmărească online cele mai mari festivaluri din industrie, precum și concerte live ale DJ-ilor preferați.
Sergiu Biris copy

 

Soundmix Live este un concept realizat de Sergiu Biriș, Cristian Ducu și Andrei Barabaș, trei antreprenori cu un background solid în zona de entertainment și business online.

Platforma de live streaming va debuta, în versiune BETA, odată cu festivalul Neversea din această săptămână – unul dintre cele mai mari evenimente de muzică dance și electronică din România – , de unde va transmite live de pe trei scene. Conținutul poate fi vizionat gratuit atât pe web – pe site-ul www.soundmix.live, cât și  pe dispozitivele mobile cu iOS și Android, iar aplicația se poate descărca gratuit de pe App Store și Google Play.

„Soundmix Live își propune să aducă și în online vibe-ul marilor festivaluri, să ofere DJ-ilor posibilitatea de a mixa în fața tuturor fanilor, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla și, mai ales, să pună la dispoziția tuturor celor care îndrăgesc muzica electronică cele mai exclusiviste show-uri internaționale”, a declarat Sergiu Biriș, CEO și co-fondator Soundmix Live.

Compania a fost fondată de Sergiu Biriș – cunoscut antreprenor în zona de online entertainment, CEO al Zonga, unul dintre cele mai cunoscute servicii de streaming muzical din România și co-fondatorul LiveRail, companie de tehnologie video achiziționată de Facebook în urmă cu 5 ani , Cristian Ducu – co-fondator și fost administrator al retailerului de modă online Fashion Days și Andrei Barabaș, Product Manager al Zonga timp de 3 ani, cu o vastă experiență tehnică și antreprenorială în sectorul e-commerce, plăți și outsourcing software.

Peste 67% din cei care vizionează live un festival sunt mai predispuși să cumpere un bilet anul următor

Potrivit reprezentanților săi, proiectul a apărut ca urmare a unei nevoi reale din piață, respectiv de a reuni într-un singur loc comunitatea pasionaților de muzică electronică, de la organizatori de festivaluri și DJ, care se pot promova în cadrul unui public targetat, până la fani, ce se pot bucura de experiențe unice și pot interacționa în cadrul unei comunități cu preferințe muzicale comune.

În prezent, Dance/Electronic/House este al III-lea gen muzical în preferințele iubitorilor de muzică la nivel mondial, cu un număr de peste 1,5 miliarde de ascultători. Festivalurile de muzică electronică au avut anul trecut cea mai mare creștere ca număr de participanți în rândul tuturor festivalurilor, de 23%, iar cluburile cu live DJ au avut o evoluție de circa 22% în același interval temporar. Totodată, conform studiilor de piață, peste 67% din cei care vizionează live un festival sunt mai predispuși să cumpere un bilet anul următor.

Astfel, printre planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung ale proiectului Soundmix Live se numără extinderea internațională, respectiv parteneriate cu cele mai mari festivaluri și DJ consacrați la nivel mondial, precum și crearea unei comunități cât mai mare de membri înscriși pe platformă.

 

Foto credit: Neversea.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii