FacebookTwitterLinkedIn

Solarino este sistemul inteligent al românilor de la Mobile Control dedicat agricultorilor, prin care fermierii obţin control complet asupra serelor agricole, printr-un proces automatizat, de la distanţă, prin  utilizarea telefonului mobil, informează Agerpres.

Soluţia presupune integrarea de infrastructură hardware şi software care conectează sistemele clasice şi monitorizează principalii indicatori dintr-o seră, asigurând condiţiile de creştere în mod autonom, cu intervenţie umană minimă, a culturilor de legume şi verdeţuri.

“Solarino este o extensie firească a activităţii noastre în domeniul echipamentelor de control la distanţă, atât la nivel rezidenţial, cât şi la nivel industrial. Ideea a pornit la un târg agricol unde am prezentat aplicabilitatea într-o seră a soluţiilor noastre bazate pe Internet of Things, dezvoltate 100% în România. Acolo am înţeles cât de mare este, de fapt, nevoia de soluţii automatizate care să simplifice şi să eficientizeze activitatea fermierilor în agricultura din România şi am decis să transformăm prototipul într-o soluţie reală, disponibilă la scară largă”, au punctat fondatorii Mobile Control.

Potrivit acestora, noul sistem monitorizează automat microclimatul serei şi transmite informări fermierului, pe telefonul mobil, privind parametrii din seră. Mai mult, soluția permite automatizarea parametrilor esenţiali din seră, precum temperatura, iluminarea, umiditatea şi ventilaţia, asigurând condiţiile optime în funcţie de tipul culturii.

Fondatorii Mobile Control susțin că soluţia poate fi complet personalizată prin module configurabile, în funcţie de cerinţele agricultorilor şi de nevoile specifice pentru legumele crescute în seră. Toate versiunile sunt WiFi sau cu router 3G integrat pentru comunicare continuă, în timp real, cu serverele de gestiune.