FacebookTwitterLinkedIn

Fostul secretar de stat al turismului, comerț exterior și investiții străine din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Răzvan Pîrjol se numără printre cele 60 de personalități care au influențat evoluția Glion Institute of Higher Education (GIHE) din Elveția.

Cu ocazia celebrării a 60 de ani de la înființare, Universitatea de Științe Aplicate din Elveția Glion Institute of Higher Education (GIHE) a lansat și primul album aniversar în care sunt prezentate nici mai mult, nici mai puțin de 60 de personalități care au influențat evoluția instituției.  

Pe lângă fondatorii universității profesorul Walter HUNZIGER si hotelierul Frederique TISSOT, albumul aniversar îl menționează și pe Răzvan Pîrjol, fost secretar de stat al turismului, comerț exterior și investiții străine din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în prezent Chief Business Development Officer în cadrul grupului elvețian Winsedswiss Education Group.

„Adevarată Alma Mater, Glion a avut un impact definitoriu asupra evoluției mele personale și profesionale. Cei 15 ani petrecuți în diferitele sale campusuri au reprezentat una din cele mai marcante și fericite perioade din viața mea. Continuăm să colaborăm sub diferite forme și în prezent. Recunosc însă că am fost cuprins de emoție, recunoștință dar și mândrie în momentul în care am primit invitația de a participa la ceremoniile aniversării, mai ales că m-am regăsit pe lista celor 60 de personalități ale albumului aniversar. La ani distanță, această recunoaștere continuă să-mi ofere un sentiment de împlinire”, a declarat pentru Forbes România Răzvan Pîrjol.

Conform QS World Universtity Rankings, Glion Institute of Higher Education (GIHE), Universitatea de Știinte Aplicate din Elveția se numără printre primele trei instituții de învățământ superior din industria turismului și a ospitalității la nivel mondial.

După absolvirea Glion Institute of Higher Education (GIHE) în anul 1994, Răzvan Pîrjol a ocupat diferite funcții în cadrul organizației, inclusiv o poziție în top management. În 2005, Răzvan a ales calea antreprenoriatului în domeniul hotelier, iar trei ani mai târziu, în 2008 a decis să revină în România în calitate de Director General THR Consulting Group. Răzvan Pîrjol a mai ocupat pozițiile de Președinte Skal International Bucharest și Președintele Bucharest Tourism Board.

Din luna decembrie 2019 și până în martie 2021, Răzvan Pîrjol a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fiind responsabil de turism, comerț exterior și investiții străine. 

În prezent, Răzvan Pîrjol este Chief Business Development Officer în cadrul grupului elvețian Winsedswiss Education Group, prezent în România, Serbia și Cipru.

Grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education) are ca obiectiv principal de activitate crearea și derularea de programe educaționale pentru persoane încadrate  în toate categoriile de vârstă. Programele acoperă domeniul serviciilor, de la ospitalitate, comerț cu amănuntul la managementul sănătății, al sportului și al luxului.