FacebookTwitterLinkedIn

Vlad Herescu a lucrat la publicitatea video denumită “What’s The Best That Could Happen?” pentru compania de asigurări SONNET, din SUA, împreună cu o colegă studentă, originară din Columbia, Juanita Pastrana. Herescu a declarat pentru Media Expres că a dorit să prezinte “o latură mai deschisă a conceptului de asigurări, în contrast cu reclamele din SUA de azi, care promovează doar frica”. Reclama poate fi vizionată AICI

Vlad Herescu s-a născut la București în urmă cu 20 de ani și în prezent urmează cursurile Savannah College of Arts and Design, în Savanah, GA, SUA, unde studiază publicitatea și brandingul. Va termina cursurile școlii în vara anului 2020.

A jucat tenis de performanță ca junior, dar a decis să se ocupe de educația sa academică. Este autorul a două romane care sunt în vânzare pe amazon.com și este skydiver licențiat, cu peste 180 de sărituri la activ.

Herescu a relatat pentru Media Expres că bunicul său din partea tatalui s-a născut în Costeni în regiunea cunoscută și sub denumirea tradițională Țara Lăpușului (Maramureș), într-o casă cu pământ pe jos. Bunicul a fugit de la 14 ani de acasă, venind la București.

Tatăl său a fost medic chirurg (s-a pensionat recent) și mama sa arhitect. Când avea 10 ani, familia s-a mutat în Spania, la Barcelona. Acolo s-a înscris ca jucător de tenis de performanță la Academia Sanchez Casal. În cadrul Academiei era și o școală americană internațională, unde a învățat din clasa a 5-a, până a absolvit, fiind premiantul clasei. Cu notele din curicullum a obținut bursa în SUA, unde învață în prezent.

Premiile Red Dot Design (www.red-dot.org) se acordă anual pentru trei discipline: Product Design, Red Dot Award: Communication Design și Red Dot Award: Design Concept. Premiile Red Dot Award este una dintre cele mai mari competiții anuale pentru design, fiind inițiate în anul 1955 de către un juriu care și-a propus să stabilească care sunt cei mai buni designeri ai prezentului. În anii 1990, profesorul Dr. Peter Zec a dezvoltat ideea numelui și a brandului premiilor, devenind CEO Red Dot Award.

Juriul, format din 24 de membri, a evaluat peste 8.600 de proiecte internaționale din perspectiva designului comunicațional, acordând premii pentru doar aproximativ 7% din lucrări, dintre care și mai puține au primit premiul suprem, „Red Dot” (în engleză „punctul roșu”).

Premiile Red Dot au fost instituite în Germania cu peste 60 de ani în urmă, cu scopul de a evalua excelența în design pentru designeri, agenții și companiile beneficiare.

E-Werk a fost un club de muzică tehno din Berlin, Germania, care funcționa în fosta stație electrică Abspannwerk Buchhändlerhof, aproape de Checkpoint Charlie.

În anii 1993 – 1997 clubul a devenit unul dintre cele mai influente în subcultura tehno. Clădirea, construită în anii 1926-1028, avariată grav în urma celui de-Al Doilea Război Mondial dar păstrând camera de control din centru intactă, este considerată cea mai veche rămășiță arhitecturală a industriei de electricitate din Germania. Între 1997 și 2005 a fost renovată și transformată apoi într-un spațiu care găzduiește evenimente din diverse domenii.