Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Un retailer online de fashion din China depășește Zara și H&M

Shein din China poate fi cel mai mare site de cumpărături de care nu ați auzit vreodată.  
 aboneaza-te
fashion online shutterstock_376175107

Shein, un retailer online de fashion din China, intră pe teritoriul unor rivali mai consacrați, precum Zara și H&M și îi depășește, devenind cea mai mare companie de modă, pur online, din lume, măsurată prin vânzările de produse de marcă proprie, potrivit Euromonitor.

Shein, cu sediul în Nanjing, a fost înființat în 2008 și vizează în mod clar generația social-media „Gen Z”, utilizând influencers pe Instagram și TikTok, precum și coduri de reduceri, pentru a atrage cumpărători mai tineri pe o piață a modei din ce în ce mai aglomerată, relatează Reuters.

Retailerul chinez oferă stiluri low-cost, încărcând sute de modele noi în aplicația sa în fiecare săptămână. Prețul pentru o rochie este de aproximativ jumătate din prețul aplicat de Zara.

„Puteți economisi bani, ceea ce este important atunci când cumpărați haine, deoarece moda se schimbă atât de repede”, a spus Rebeca Rondon, o tânără de 23 de ani din Valencia, Spania, a cărei pagină de Instagram conține review-uri comparate ale stilurilor Shein și Zara.

Pandemia COVID-19 a stimulat vânzările online, oferind jucătorilor exclusiv online, cum ar fi Shein, un avantaj față de Zara și H&M, cu magazine mari în mall-uri.

În septembrie, aplicația Shein înregistrase 10,3 milioane de descărcări la nivel global, arată datele Sensor Tower. Prin comparație, aplicația mobilă H&M avea 2,5 milioane, iar Zara 2 milioane.

Până în prezent, Shein a atins 229,4 milioane de descărcări, față de 123,5 milioane H&M și 90,6 milioane Zara, mai arată datele.

Shein a fost cea mai descărcată aplicație de cumpărături la nivel global pe iPhone, în ultima săptămână din septembrie, potrivit platformei de analiză App Annie. De asemenea, s-a clasat în top 10 în Statele Unite, Brazilia, Australia, Marea Britanie și Arabia Saudită.

Shein vinde și pe Amazon, dar nu dezvăluie public vânzările sau alte cifre financiare. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii