FacebookTwitterLinkedIn

Chris Dziadul consideră că, în România, Vodafone se va trezi dintr-o dată în posesia piesei lipsă din jocul său de puzzle, mai precis un business mare și modern de distribuție TV. Transformarea Vodafone într-un jucător major va energiza piața și, în particular, competiția dintre cei „trei mari” (care acum devin patru, împreună cu Orange, n.red. Media Expres) care mai include Digi (RCS & RDS) și Telekom Romania.

În Ungaria, Vodafone va deveni automat unul dintre primii trei furnizori de comunicații electronice din țară, în competiție cu Mahyar Telekom și Digi. Ultima companie tocmai și-a consolidat poziția obținând aprobarea pentru achiziția Invitel, cel mai mare furnizor alternativ de telecomunicații, într-o tranzacție anunțată în iulie 2017.

Comentatorul remarcă un fapt interesant legat de achiziția rețelei Liberty Global din Cehia, și anume că aceasta este complet integrată cu cea din Slovacia, pe care americanii o vor păstra, alături de Polonia. Integrarea a fost încheiată recent și cele două rețele vor trebui separate. În Cehia, Vodafone va deveni primul operator ca mărime, urmând să intre în competiție cu grupul de investiții Kapain, care prin achiziția Nei TV și Rio Media este al doilea jucător de pe piață.

Liberty Global păstrează în Europa de Est rețelele din Polonia și Slovacia. „Pentru cât timp?”, se întreabă editorialistul britanic Chris Dziadul.

Mihai Pavelescu este editor MEDIA EXPRES.

Audiențele televiziunilor de documentare – aprilie 2018