Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Travel |
|

Un nou model de business pentru cafenele

Chicken_Tikka_Butter_Masala_2.jpg
Un rus încurajează britanicii să socializeze în cafeneaua sa unde ceasul decide cât de mare e nota de plată. 

La Londra s-a deschis o cafenea în care clienţii plătesc timpul, nu ceea ce consumă. La Ziferblat, clienţii primesc la intrare un ceas pe care îl ţin pe masă până în momentul plecării, când achită 3 penny pe minut (aproape 2 lire pe oră), scrie presa britanică. În schimb, ei au cafea, ceai şi biscuiţi gratuit şi îşi pot prepara singuri mâncarea şi băuturile (după cumpărarea ingredientelor). Nu există chelneri, deci nu se plăteşte servirea. Nota ia in considerare timpul petrecut acolo şi produsele, ca şi cum ai închiria masa pentru câteva minute sau ore.

Ideea îi aparţine unui tânăr rus, Ivan Mitin, care deţine un lanţ de cafenele de acest tip în ţara sa. În Rusia există deja restaurante în care clienţii plătesc atât pentru serviciu şi meniu, cât şi pentru timpul petrecut la masă.

Modelul cafenelei Ziferblat are avantajul de a crea un alt fel de atmosferă şi de a încuraja socializarea. Capacitatea localului din Londra este de 40 de persoane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii