FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească de brokeraj Investimental s-a lansat oficial pe piața de capital din România. Este prima firmă de brokeraj care obține autorizația de la ASF în ultimii 14 ani și marchează astfel un moment important pentru piața financiară din România.

Investiția greenfield este susținută de antreprenorul Sacha Dragic, fondator al Superbet Group, prin intermediul vehiculului său de investiții D Craig Holding și este condusă de Mihaela Bîciu, manager cu peste 25 de ani de experiență pe piața de capital din România. Echipa Investimental este formată din 20 de profesioniști cu o experiență vastă în domeniul pieței de capital.

“Începând de astăzi, suntem parte integrantă a ecosistemului financiar românesc și vom contribui la dezvoltarea pieței de brokeraj din România. Vrem să fim un partener de încredere pentru toți cei interesați de investiții pe piața de capital, atât pentru cei care caută o alternativă, cât și pentru cei care încă nu și-au făcut curaj,” a declarat Mihaela Bîciu, CEO Investimental

Investimental a fost admisă ca participant la sistemul de tranzacționare al BVB, în februarie, iar din decembrie 2022  a fost autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Am ajuns în acest moment după o muncă susținută timp de aproape un an și jumătate, perioade îndelungate de testare și obținere a feedback-ului valoros din partea celor apropiați companiei și acționarilor. Le mulțumim tuturor pentru implicare, disponibilitate și pentru momentele în care lucrurile nu au mers întotdeauna perfect, dar de la care am învățat sa fim mai buni. Pentru noi, susținerea și încrederea acționarilor sunt extrem de importante, pentru că ne permit să construim  business-ul pe baze solide, fără a fi presați să obținem rezultate cu orice preț într-un orizont de timp scurt”, a declarat Mihaela Bîciu, CEO Investimental.

Investimental se angajează să ofere investitorilor oportunitatea de a tranzacționa pe Bursa de Valori București, precum și pe marile burse internaționale, având acces la o gamă largă de instrumente financiare.

“Ne propunem să avem un proces simplu și rapid de onboarding, care să permită clienților noștri să își deschidă un cont în 15 minute, să îl alimenteze cu orice sumă și să înceapă să tranzacționeze. Acest lucru este posibil datorită implementării unei soluții bazate pe open banking API, care facilitează procesul de alimentare și retragere instantă a fondurilor. Din lista de avantaje, mai putem menționa ușurința în accesarea platformelor din portal (SSO), comisioane avantajoase, cotații real time, suport în gestionarea obligațiilor fiscale, comunicare facilă prin integrarea unui chat în site și în portal, completează CEO-ul Investimental.

Educația – unul dintre pilonii Investimental

Investimental a creat Investimentor, un program educațional gândit să ofere oportunități de învățare și dezvoltare pentru investitori de toate nivelele de experiență. Scopul este de a încuraja investitorii să exploreze oportunitățile pieței de capital și să ia decizii informate în ceea ce privește investițiile lor.

Fiecare curs absolvit prin Investimentor este însoțit de un discount la comisionul de tranzacționare, oferind astfel și alte avantaje pe parcursul procesului de învățare.

Sub umbrela componentei educaționale a Investimental intră și comunicările constante trimise săptămânal clienților și gândite pentru fiecare nivel de pregătire sau de interes.

“Comunicăm constant pe principalele canale de social media și încercăm să traducem informația financiară sau termeni specifici într-un limbaj simplu și digerabil, într-o notă specifică nouă, Investimentaliștilor”, mai explică Bîciu.

“Suntem încrezători că, prin abordarea noastră onestă și autentică, vom aduce o schimbare semnificativă în industrie și vom deschide ușile investițiilor pentru toți cei interesați”, asigură și Cristian Paul, Președintele Consiliului de Administrație Investimental.