Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

Un milion de euro pentru o afacere socială în neurochirurgie

Trei medici români au deschis o instituţie medicală non-profit în parteneriat cu spitalul Monza.
Lansare_BRAIN_Institute.jpg

Astăzi a fost inaugurat în cadrul spitalului Monza din Bucureşti centrul de neurochirurgie Brain Institute, fondat de către 3 medici români neurochirurgi –Dr Sergiu Stoica, Prof. Dr. Ştefan Mindea şi Dr. Anca Vişan (neuroanestezie). Modelul după care funcţionează, unic la noi, este cel al antreprenoriatului  social. Centrul  este prima instituţie medicală non-profit din ţara noastră, aceasta însemnând că asociaţii sunt salariaţi şi nu vor lua niciodată dividende, iar profitul brut va fi reinvestit în dezvoltare, cercetare şi modernizare. Astfel, ei se aşteaptă ca 2-300.000 de euro să fie reinvestiţi.

Brain Institute este găzduit de Spitalul Monza, cu care funcţionează în parteneriat, acest sistem oferind avantajul serviciilor medicale integrate. Institutul deschis cu o investiţie de un milion de euro (pentru aparatură) funcţionează de aproximativ o lună, iar Ionuţ Pătrăhău, Director Executiv Brain Institut (şi fost CEO al reţelei Regina Maria), estimează că încă de anul acesta se va apropia de o mie de intervenţii pe an, depăşind aşteptările. Cifra de afaceri în prima lună a fost de 160.000 de euro.

Preţurile intervenţiilor încep de la 9.500 de lei (intervenţie spinală) şi merg până la 27.500 (tumori), respectiv 40.000 de lei (anevrism).  „Sunt preţuri de până la 8-10 ori mai mici decât în stăinătate, iar pacienţii sunt externaţi în general în 2-3 zile, faţă de 7-10 în afară”, precizează Pătrăhău.

Spitalul Monza, ianugurat in 2013, este parte din grupul italian de spitale Policlinico di Monza.

Vezi aici cât au investit italienii în spitalul Monza din Bucureşti

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii