FacebookTwitterLinkedIn

Fundația pentru apărarea cetățenilor împotriva abuzurilor statului a realizat un ghid practic pentru consumatorii care vor să conteste facturile la energie și gaze naturale.

Ghidul a fost elaborat ca urmare a situației în care mulți consumatori s-au plâns că au primit facturi foarte mari la utilități.

În document se găsesc informații despre ultimele prevederi legale în ceea ce privește compensarea și plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale. Acesta poate fi consultat pe pagina de internet a Fundației pentru apărarea cetățenilor împotriva abuzurilor statului, la rubrica „Proiecte”, notează RRA.

Ghidul explică ce pot face consumatorii atunci când primesc facturi nejustificat de mari, de la contestarea lor la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie și la cea pentru Protecția Consumatorilor până la contestarea în instanță.

Elena Nică, managerul proiectului: „Am luat la rând toți pașii practici pe care ar trebui să îi facem în asemenea situații, evident bazându-ne pe reglementările care există în activitățile de contestare, de pildă, a unor facturi.”