FacebookTwitterLinkedIn

Studioul de design Mini l-a invitat pe artistul Constantin Prozorov să creeze un decor inedit pentru prezentarea noii familii Mini. Acesta a realizat trei colaje care plasează mașinile într-o lume fantastică a ilustrațiilor și animațiilor.

Cunoscut pentru estetica avangardistă a colajelor sale, Constantin Prozorov aduce o viziune proaspătă într-o formă clasică de artă.

În studiourile MINI, artistul, care colaborează în premieră cu un producător auto, a construit un fundal ce urmează a fi folosit pentru prezentarea noilor modele ale brandului. Cu ajutorul tehnologiei digitale, a realizat o compoziție inedită a elementelor artistice furnizate de designerii MINI, pe care a completat-o cu figuri fantastice și detaliile florale care sunt laitmotivul creației lui.

Oliver Heilmer, Head of Design MINI, și Constantin Prozorov

„Arta unică, ludică și plină de energie pozitivă a lui Constantin Prozorov este o sursă de inspirație pentru designul noii familii Mini”, spune Oliver Heilmer, șeful Departamentului de Design de la Mini.

În cadrul unei colaborări care a durat mai bine de un an, artistul și studioul de design Mini au creat trei lumi urbane de vis în care elementele suprarealiste sunt perfect integrate în reprezentarea noilor modele MINI și în ambientul creat pentru ele. Fiecare dintre cele trei colaje are mai mult de 200 de „straturi” și poate fi admirat ca imagine statică sau sub forma unui film animat.

Colajele sunt interconectate prin elemente stilistice care le unesc într-un triptic: de la acoperișul colorat care acoperă scena unde evoluează noul Mini electric, la peisajul acvatic cu zonă pentru picnic unde este prezentat Mini Countryman electric și până la decorul urban vibrant care îl pune în valoare pe Mini Aceman electric.

Încântat de materialele reciclabile folosite pentru interiorul noilor modele Mini, Prozorov s-a jucat cu tricotajele reciclate pe care le-a transformat într-un laitmotiv abstract, supradimensionat, al noilor sale colaje.

Rezultatul acestui încântător dialog între minți creative care activează în discipline diferite va putea fi admirat la Frankfurt, între 5 și 10 septembrie, la Salonul IAA Mobility 2023.