FacebookTwitterLinkedIn

Compania americană Hershey a fost dată în judecată de un consumator care a acuzat-o că vinde ciocolată neagră ce conţine niveluri dăunătoare de plumb şi cadmiu.

Într-o acţiune colectivă propusă, înregistrată miercuri, Christopher Lazazzaro a spus că nu ar fi cumpărat sau ar fi plătit mai puţin pentru Hershey’s Special Dark Mildly Sweet Chocolate, Lily’s Extra Dark Chocolate 70% Cocoa şi Lily’s Extreme Dark Chocolate 85% Cocoa, dacă Hershey ar fi dezvăluit prezenţa metalelor din aceste produse, transmite Reuters.

Lazazzaro, un rezident al comitatului Nassau, New York, a recunoscut că a dat în judecată compania la două săptămâni după ce Consumer Reports a dezvăluit rezultatele testelor ştiinţifice pentru plumb şi cadmiu efectuate pe 28 de batoane de ciocolată neagră.

Conform revistei Consumer Reports, deşi toate cele 28 de ciocolate conţin metale grele, 23, inclusiv ciocolata de la Dove, Godiva, Lindt şi Trader Joe’s, conţineau niveluri potenţial dăunătoare de plumb, cadmiu sau ambele, pentru persoanele care mănâncă o uncie de ciocolată pe zi.

Ciocolata Special Dark de la Hershey şi ciocolata de 70% de la Lily aveau un conţinut ridicat de plumb, iar cea cu o concentraţie de 85% de la Lily era bogată în plumb şi cadmiu, a completat revista.

În acest context, Lazazzaro a precizat că mulți consumatori rezonabili nu ar consuma ciocolată cu astfel de niveluri de metale, deoarece prezintă „un risc grav pentru sănătate” şi că aceștia se bazează pe Hershey pentru a fi sinceră cu privire la ingredientele din produsele sale.

Oficialii companiei Hershey nu au răspuns imediat, joi, la cererile de comentarii cu privire la procesul care a fost depus la tribunalul federal din Central Islip, New York.

Procesul urmăreşte obţinerea unor despăgubiri de cel puţin 5 milioane de dolari, inclusiv cel puţin 500 de dolari per tranzacţie, conform legii din New York.

În iunie 2021, Hershey a cumpărat Lily’s pentru 425 de milioane de dolari.