FacebookTwitterLinkedIn

Oiltanking Deutschland GmbH & Co. KG, cel mai important furnizor de combustibil din Germania, a decis să limiteze capacitatea de producție după ce un atac cibernetic a afectat sistemele informatice ale comapaniei.

Evenimentul produs sâmbătă a fost clasificat drept incident de forță majoră, aspect ce îi va permite companiei să evite posibile sancțiuni sau penalizări pentru nerespectarea obligațiilor contractuale, transmite BBC News.

În luna mai 2021, un atac cal virusului ransomware asupra furnizorului american de petrol Colonial Pipeline a dus la înăsprirea criteriilor comercial atât în SUA, cât și în alte state.

Reprezentanții companiei au declarat că doar operațiunile de distribuție efectuate la nivel național au fost afectate. Cercetătorii în domeniul securității cibernetice spun că atacurile asupra infrastructurii esențiale, cum ar fi rezervele de petrol și cele de alimente, se află într-o continuă creștere.

În iunie anul trecut, un alt atac al virusului ransomware asupra JBS, una dintre cele mai mari companii de procesare a cărnii din lume, a cauzat întreruperi în liniile de aprovizionare în mai multe țări. În cele din urmă, JBS le-a plătit hackerilor o răscumpărare în valoare de 7,8 mil. de lire sterline.