Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

UiPath se pregătește de listarea pe bursa americană

UiPath, compania cofondată de românul Daniel Dines, se pregătește de lansarea pe bursa americană.
 aboneaza-te
Daniel Dines 048 core UiPath

 Compania UiPath analizează acest pas încă din luna februarie, iar Daniel Dines a anunțat acum că listarea ar putea să aibă loc anul viitor. Informația fiind dezvăluită într-un interviu pentru CNN. 

În urmă cu mai bine de o săptămână, UiPath a obținut finanțare de 225 de milioane de dolari de la Alkeon Capital Management, un fond de acoperire axat pe tehnologie, iar compania a devenit astfel decacorn, fiind evaluată la 10.2 miliarde de dolari.

Lansată în 2015, UiPath creează roboți programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile repetitive care îi solicită inutil.

Nasdaq, bursa celor mai mari companii de tehnologie din lume, a felicitat compania UiPath, fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă într-un apartament de pe strada Delea Veche din București, după ce a ajuns la o evaluare de peste 10 miliarde dolari, în urma celei mai recente runde de finanţare, potrivit Mediafax.

Noua investiție va sprijini planurile firmei de a accelera procesele de automatizare în companii, astfel ca fiecare afacere să devină, în final, o afacere bazată pe software, spune Dines. Epidemia a evidențiat nevoia critică de automatizare a proceselor și asta într-un timp cât mai scurt. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii