FacebookTwitterLinkedIn

Comisia Europeană a prezentat două noi acte legislative care vor influența modul în care operează companiile din sectorul tehnologiei. Potrivit proiectelor de reglementări prezentate marți, 15 decembrie, companiile ar putea fi supuse în curând unor amenzi semnificative, unui control mai strict şi chiar obligate să se divizeze, arată CNBC.

Noua lege privind pieţele digitale îşi propune să pună capăt favorizarea propriilor servicii. De asemenea, companiile precum Apple şi Google vor trebui să permită utilizatorilor să dezinstaleze aplicaţiile instalate implicit pe dispozitivele lor.

Nerespectarea acestor noi norme ar putea duce la amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală a companiilor la nivel mondial.

Complementar, în al doilea act legislativ, “Legea serviciilor digitale”, este abordat conţinutul ilegal şi dăunător.

Pentru a ne asigura că noi, ca utilizatori, avem acces la o gamă largă de produse şi servicii sigure online. Şi că întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în Europa pot concura în mod liber şi corect online, la fel că şi offline”, a declarat șeful competiţiei din UE, Margrethe Vestager. Cele două proiecte de lege trebuie aprobate de Parlamentul și Consiliul UE.