Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

UE: 38 milioane de euro pentru protecție împotriva amenințărilor cibernetice

Comisia Europeană a declarat luni că va investi 38 de milioane de euro în programul de cercetare şi inovare al UE, "Orizont 2020".
 aboneaza-te
virus atatc cibernetic

Comisia Europeană a declarat luni că va investi 38 de milioane de euro în programul de cercetare şi inovare al UE, “Orizont 2020”. Prin intermediul acestui program, vor fi sprijinite mai multe proiecte inovatoare în domeniul protecţiei infrastructurii critice împotriva ameninţărilor cibernetice şi fizice, conform Agerpres.

În cadrul proiectelor SAFETY4RAILS, 7SHIELD şi ENSURESEC, Comisia Europeană a anunțat că se vor depune eforturi pentru a îmbunătăţi prevenirea, detectarea, răspunsul şi reducerea ameninţărilor cibernetice şi fizice la adresa reţelelor de metrou, de cale ferată, a comerţului electronic şi a serviciilor de livrare, dar și a infrastructurii spaţiale terestre şi a sateliţilor.

Proiectele precum IMPETUS şi S4ALLCITIES se focusează pe sporirea rezilienței infrastructurilor şi serviciilor oraşelor, dar şi protejarea cetăţenilor în cazul unor incidente de securitate în spaţiile publice.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, a declarat “În ultimii ani, am sprijinit acţiunile de cercetare şi inovare în domeniul securităţii cibernetice care contribuie la o mai bună protecţie a infrastructurilor-cheie şi a persoanelor care trăiesc în oraşele inteligente din Europa. Sunt încântată de faptul că, astăzi, suntem în măsură să oferim finanţare suplimentară semnificativă, prin intermediul programului ‘Orizont 2020’, pentru soluţii în materie de securitate, de confidenţialitate şi de diminuare a ameninţărilor”.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, de asemenea, a menționat că asigurarea reţelelor şi a sistemelor informatice şi sporirea rezilienţei cibernetice sunt primordiale pentru definirea viitorului digital al Europei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii