FacebookTwitterLinkedIn

„Noi credem că pe viitor orașele se vor desfășura pe vertical în ceea ce privește transportul, ceea ce înseamnă că vrem să facem ca acest lucru chiar să se întâmple”, declară Dara Khosrowshahi, CEO Uber, pentru CBS News.

La începutul lunii mai, la Los Angeles, a avut loc conferința anuală Elevate, în cadrul căreia s-a dezvăluit noul prototip de Uber Air pe care compania îl planifică. Acesta se va comporta exact ca un elicopter, cu toate că va arata mai mult cu o dronă și va face mai puțin zgomot. Va putea ateriza și decola, cu o medie de aproape 100 hm/h și cu o capacitate de transport de patru persoane.

În ceea ce privește aplicația de mobil, aceasta va fi asemănătoare, cu diferența că vor exista zone special amenajate, „skyports”, pe acoperișul clădirilor. Din acest punct de vedere, Uber s-a asociat cu NASA, tocmai pentru a obține date pentru controlul traficului aerian.

Skyports vor servi drept puncte de plecare și de sosire pentru noile taxiuri, Uber plănuind să înceapă testările în 2020.

„În timp ce uberAIR poate părea un vis, este mai aproape decât credem noi. Iar infrastructura urbană trebuie să evolueze pentru a ține pasul cu schimbările”, mărturisește John Badalamenti, directorul de design al Uber.

Cu toate acesta, Uber poate avea o competiție destul de serioasă. Airbus, Kitty Hawk și startup-ul de origine germană, Volocopter, sunt doar câteva dintre companiile care deja lucrează la un astfel de serviciu de taxi.

Sursă: ncbnews