FacebookTwitterLinkedIn

Twitter îl dă în judecată pe Elon Musk, pentru a încerca să-l forțeze să finalizeze achiziția platformei de social media, după ce miliardarul a anunțat vineri că renunță la preluarea acesteia.

Musk și-a motivat decizia spunând că Twitter nu i-a oferit informații despre numărul de conturi false și spam de pe platformă, potrivit BBC.

Twitter a cerut unei instanțe din Delaware să-i ordone lui Musk să finalizeze fuziunea la suma convenită de 54,20 USD per acțiune Twitter. Valoarea totală a acordului de preluare este de 44 de miliarde de dolari.

„Musk aparent crede că el – spre deosebire de orice altă parte care face obiectul legii contractelor din Delaware – este liber să se răzgândească, poate distruge compania, îi perturbă operațiunile, distruge valoarea la bursă și pleacă mai departe”, afirmă reprezentanții companiei în plângerea depusă în instanță.

Prețul acțiunilor Twitter a scăzut cu mai mult de 8% în ultima lună, iar în mai a scăzut de la maxime de peste 50 de dolari pe acțiune, deoarece Musk a pus sub semnul întrebării numărul de conturi false și de spam de pe platformă și a declarat că afacerea este „momentan în așteptare”.