FacebookTwitterLinkedIn

Twitter a anunțat joi că va elimina peste 170.000 de conturi legate de operațiunea de influență susținută de Beijing. Această mișcare a Beijingului s-a bazat pe râspândirea de mesaje înșelătoare legate de coronavirus, mesaje care s-au dovedit a fi favorabile pentru guvernul chinez, relatează Reuters.

Compania a suspendat o rețea de bază cu 23.750 de conturi active și o altă rețea cu 150.000 de conturi care fuseseră create pentru a stimula conținutul conturilor de bază. Twitter, împreună cu cercetătorii care au analizat conturile, au declarat că rețeaua este în mare parte o cameră ecografică a conturilor false.

Pe lângă Twitter, și alte companii de social media americane precum Instagram și Facebook sunt blocate în prezent în China. Mai mult decât atât, compania a oprit două operațiuni mai mici susținute de stat care au fost atribuite Turciei și Rusiei, ambele fiind axate pe publicul intern.

Rețeaua chineză din Beijing este strâns legată de o altă operațiune anterioară susținută de stat care a avut loc anul trecut. Pe atunci, operațiunea analizată de Facebook, Twitter și Youtube, promova vești înșelătoare despre dinamica politică cu Hong Kong.

Cercetătorii au declarat că noua operațiune din acest an a avut, de asemenea, în vizor Hong Kongul, dar a promovat și mesajele despre pandemia coronavirus, despre Guo Wengui, miliardarul chinez exilat și despre Taiwan.