FacebookTwitterLinkedIn

Peiter Zatko se va ocupa de probleme pornind de la deficienţele de inginerie şi până la dezinformare, transmite Reuters.

Hackerul a afirmat într-un interviu în exclusivitate că va evalua ”securitatea informaţiilor, integritatea site-ului, securitatea fizică, integritatea platformei şi ingineria”.

Zatko va fi subordonat direct al directorul general Jack Dorsey şi este de aşteptat să preia coordonarea activităţilor de gestionare a securităţii după o evaluare de 45-60 de zile.

Anterior, acesta a lucrat la Google pentru proiecte speciale şi a supravegheat acordarea de granturi pentru proiecte în domeniul securităţii cibernetice la Agenţia pentru Proiecte şi Cercetări Avansate în Domeniul Apărării (DARPA) a Pentagonului.

Nu ştiu dacă cineva poate rezolva securitatea Twitter, dar el ar fi în fruntea listei mele”, a spus Dan Kaufman, care l-a coordonat pe Zatko la DARPA şi care conduce acum grupul de produse avansate la Google.

Twitter se confruntă cu numeroase probleme de securitate.  În luna iulie, un grup de hackeri au obţinut acces la instrumente interne care le-au permis să schimbe setările şi să trimită mesaje pe Twitter din conturile candidatului la preşedinţie de atunci Joe Biden, fondatorului Microsoft, Bill Gates, şi directorului general al Tesla, Elon Musk.