FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat marți, 6 septembrie, în unanimitate, licența TVR Cultural pentru difuzarea prin satelit și în sistem digital terestru.

TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale și spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români. Dinamica şi realităţile mediului culturale vor face din această televiziune purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură și al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România, notează Media Expres.

Totodată, TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale.

Dan-Cristian Turturică, PDG al SRTV: „TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creațiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spațiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură și artiștii din generații diverse.”

Emisia TVR Cultural va fi reluată până la finalul acestui an.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singura televiziune din România cu profil exclusiv cultural. Emisia sa a fost suspendată pe 15 septembrie 2012 de către fostul președinte director general al TVR de la acea vreme, Claudiu Săftoiu, din motive financiare.

Reînființarea TVR INFO și TVR CULTURAL a fost aprobată de Consiliul de Administrație al SRTv în ședința din 9 februarie 2022.