Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Turismul montan se va relua după 15 mai

Turismul montan se va relua după 15 mai, în condițiile în care măsurile de distanțare sunt mai ușor de respectat, informează Radio România Actualități.
Muntii Rodnei

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, recomandă să nu ne mai planificăm drumeții de trei-patru zile, pentru a nu rămâne peste noapte în refugii care se pot supraaglomera, notează Radio România Actualități.

Sabin Cornoiu: Ne-am concentrat atenţia spre verificarea traseelor, de refacere a marcajelor şi a potecilor, am închis anumite trasee, nu le-am interzis, am avut zone în care au căzut suprafețe mari de păduri, traseele erau impracticabile, şi atunci aceste trasee le-am închis, am pus plăcuţe la intrarea lor şi am explicat care este situaţia lor, singura problemă pentru noi momentele în care oamenii se adună în locurile de campare, să nu împrăștie virusul între ei.

Salvamont demarează în aceste zile o campanie națională de dotare a tuturor refugiilor montane cu soluție de dezinfectat. În plus, procedurile Salvamont s-au modificat, salvatorii având de transportat echipamente pentru protecția personală, dar și a accidentaților, mănuși, mască, vizieră și combinezon, care vor îngreuna acțiunea de salvare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii