FacebookTwitterLinkedIn

Primăria Turda va lansa în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal care cuprinde construcția unui aquapark în partea estică a municipiului. Proiectul, estimat la 32 de milioane de euro, ar putea depăși ca suprafață aquaparkul Nymphaea de la Oradea, a anunțat primarul orașului pentru Radio Cluj.

Aquaparkul de la Turda ar urma să fie realizat din fonduri europene și va fi construit pe malul râului Arieș, în imediata apropiere a Sălii Polivalente aflate în construcție. Primarul Cristian Matei își dorește ca acest aquapark să transforme Turda într-o zonă turistică mai atractivă, pe lângă salina și lacurile cu apă sărată.

“Pentru aquapark va începe construcția în scurt timp. Îl facem în zona stadionului, acolo unde noi am început să creăm un pol sportiv și de agrement. Lângă aquapark va fi și un bazin de înot olimpic, acolo se construiește și Sala Polivalentă. Investiția se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro și se întinde pe 17 hectare, o suprafață dublă față de cea de la Nymphaea”, a spus Cristian Matei într-un interviu.

El a mai precizat că s-au elaborat documentațiile preliminare necesare construcției acestui aquapark și că, după dezbaterea și votarea Planului Urbanistic Zonal, va fi lansată licitația de execuție, iar proiectul ar putea fi finalizat în doi ani.

Foto: Nymphaea Oradea