Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Turcia: Lege pentru control asupra conținutului postat pe Twitter și Facebook

Parlamentul turc a adoptat astăzi o lege care va controla conținutul postat pe platformele sociale precum Twitter, Facebook și Youtube
 aboneaza-te
erdogan

Parlamentul turc a adoptat astăzi o lege care va controla conținutul postat pe platformele sociale precum Twitter, Facebook și Youtube. Cu toate acestea, o mișcare a grupurilor pentru drepturile omului spune că reprezintă o amenințare severă la adresa libertății de exprimare, relatează BBC, citat de Digi24.

Noua lege impune platformelor sociale cu peste un milion de utilizatori turci să înființeze birouri locale și să se supună cererilor de eliminare a conținutului nedorit. În cazul în care aceste companii vor refuza, atunci vor fi sancționate cu amenzi usturătoare.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că rețelele sociale sunt „imorale”, iar dorința lui este de a le vedea strict controlate. Așadar, partidul de guvernământ AKP împreună cu partenerul său MHP au înaintat acest nou proiect de lege, proiect ce a primit votul majoritar în Parlament.

Conform noii legi, platformele sociale se pot confruntă cu reduceri de până la 95% din lățimea de bandă, ceea ce le face inutilizabile. Lățimea de bandă a mai fost redusă în trecut pe o perioadă delimitată, în urma unor atacuri teroriste, cu scopul de a-I opri pe cetățeni să mai folosească rețelele sociale.

Grupul Amnesty International descrie legea drept „cel mai recent și, poate, cel mai desăvârșit atac asupra libertății de exprimare din Turcia”. Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al președintelui, a declarat că nou alege nu va duce la cenzură, ci e menită să stabilească legături comerciale și juridice cu platformele sociale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii