FacebookTwitterLinkedIn

În vârstă de 78 de ani, tatăl a opt copii, legenda pop-rock Rod Stewart a decis să pună în vânzare proprietatea din Beverly Hills care i-a fost casă mai bine de 30 de ani.

Artistul a fost (și este, deocamdată) unicul proprietar al colosalei vile, construită după indicațiile sale și planurile arhitectului Richard Landry, specializat în proiecte rezidențiale de mari dimensiuni. Suprafața utilă totală este de peste 3.000 de metri pătrați – clădirea principală are 2.650, la care se adaugă cei 420 ai casei de oaspeți -, iar terenul din jur măsoară 3,2 acri (1,3 hectare). Cifrele impresionante continuă și la interior: 13 dormitoare și 19 băi.  

Ascunsă de ochii curioșilor de ziduri masive și de arbori seculari, proprietatea a fost cumpărată de Rod Stewart în 1991, cu 12 milioane de dolari, scrie Wall Street Journal. Grădina este amenajată în stil englezesc și întregul domeniu se află în Beverly Park, probabil cea mai scumpă și mai exclusivistă zonă din Los Angeles.

Cu marmură din Franța din abundență și numeroase picturi în ulei, clădirea principală te întâmpină cu un foaier pe două niveluri, cu scară dublă și tavanul decorat cu muluri. Camera formală destinată servirii mesei are 20 de locuri. După cină, gazda și oaspeții se pot retrage în biblioteca cu pereții din lambriu, pot viziona un film în sala de cinema sau servi o băutură în bar. Câteva livinguri spațioase, o cameră pentru vinuri și două lounge-uri care flanchează bucătăria completează arhitectura parterului.

Nivelul superior este dominat de apartamentul matrimonial, deservit de două băi din marmură, una într-o nuanță suavă de roz, cealaltă într-una „tare”, de verde-smarald. Dressingul are dimensiunile unui magazin mediu din mall-urile noastre, iar terasa oferă o priveliște încântătoare asupra împrejurimilor.

Pe lângă grădina extrem de bine îngrijită, în curte rămâne loc de un garaj pentru cinci mașini și alte două parcări generoase, pentru limuzinele oaspeților care vin să petreacă o seară agreabilă pe întinsele terase acoperite, în jurul focului, savurând preparatele de la bucătăria exterioară. Desigur, există și piscină și – Stewart provine dintr-o familie pasionată de fotbal, el însuși a jucat mijlocaș central în echipa școlii – un teren de fotbal ale cărui dimensiuni permit transformarea sa într-un teren de tenis full-size.

Oricât ar părea de neobișnuit, casa lui Rod Stewart are dimensiuni relativ comune pentru Beverly Park, cartier unde proprietățile – deținute, între alții, de celebrități precum Adele, Dwayne Johnson, Denzel Washington sau Magic Johnson, dar și de prinți saudiți și miliardari din Rusia, China, Hong Kong și Indonezia – au în medie o suprafață utilă de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

Într-o carieră care continuă din 1961, Rod Stewart a vândut peste 250 de milioane de albume. „Știu să fac două lucruri, să cânt și să joc fotbal”, mărturisește cu candoare artistul într-una dintre biografiile sale. „Am ales muzica fiindcă viața unui cântăreț e mult mai ușoară. Pot, de exemplu, să beau și să cânt, dar nu pot să beau și să joc fotbal.”

Foto Douglas Ellimann