Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Tranzacții de aproape 2 trilioane de dolari în cursa pentru găsirea unui vaccin COVID-19

Știrile despre noi descoperiri în cursa pentru găsirea unui vaccin COVID-19 au declanșat tranzacții masive de aproape 2 trilioane de dolari, potrivit datelor analizate de Reuters.  
bursa

Comercianții au urmărit jocurile mai riscante de pe piețele de acțiuni, de schimb valutar și de obligațiuni, după ce Pfizer Inc a publicat date pozitive cu privire la vaccinul său, relatează Reuters.

Luni a fost una dintre cele mai aglomerate zile pe piața bursieră de la declanșarea pandemiei. Potrivit datelor Refinitiv, Europa a tranzacționat 120 de miliarde de dolari.

De asemenea, cifra de afaceri totală a obligațiunilor de stat germane a totalizat luni aproape 9 miliarde de euro, mai mult decât media de la începutul lunii octombrie, potrivit datelor platformei Marketaxess.

“Cifra de afaceri a fost de aproximativ trei ori mai mare decât media de 30 de zile zilnică a numerarului și foarte activă în spațiul futures”, a declarat Jimmy Conway, șeful strategiei de tranzacționare a capitalurilor proprii EMEA la Citibank.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii