FacebookTwitterLinkedIn

Transportatorul de gaze Transgaz Mediaș preia un pachet de 15% din acțiunile consorțiul Mediterranean Gas, care promovează proiectul Argo FSRU menit să dezvolte un terminal GNL la Volos, Grecia.

Mediterranean Gas a depus o cerere la autoritățile elene pentru o revizuire a capitalului propriu care să faciliteze intrarea Transgaz în consorțiu cu cota de 15%, scrie publicația greacă Energy Press.

Mediterranean Gas poartă, de asemenea, discuții cu alți potențiali parteneri pentru a-și extinde în continuare baza de acționari, în timp ce evoluții în acest domeniu sunt așteptate în curând.

Piața de gaze naturale din România este una de dimensiuni considerabile, deoarece poate absorbi până la 13 miliarde de metri cubi pe an, notează sursa citată.

De asemenea, rețeaua de gaze a țării oferă interconectivitate cu țările vecine, precum și cu piețele central-europene și, ca urmare, oferă potențial pentru transportul unor cantități semnificative de gaze către nord.

Argo FSRU, care va fi proiectat să furnizeze până la 4,6 miliarde de metri cubi de gaze naturale, anual, este planificat să înceapă să funcționeze la începutul anului 2024.