Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel urban – OCTOMBRIE 2019

România TV și-a păstrat și în octombrie poziția a treia în topul audienței urbane, înaintea televiziunii generaliste Kanal D. Digi Sport 1 și Digi24, televiziunile operatorului de cablu RCS&RDS, și-au consolidat pozițiile în top 10. Național și Prima TV „pierd teren” în sondajele de audiență.
televiziune

Deși a pierdut 2.000 de telespectatori în octombrie față de luna precedentă, canalul de știri România TV și-a conservat locul trei în topul audienței urbane, înaintea televiziunii generaliste Kanal D, care a câștigat 9.000 de persoane față de septembrie.
Pro TV și Antena 1 au intrat în miezul noilor grile de programe și au câștigat 26.000, respectiv 35.000 de telespectatori față de septembrie.

Televiziunea Digi 24 se află pe locul 7 în topul urban, câștigând 6.000 de persoane, fiind devansată de Digi Sport 1, în scădere cu o mie de telespectatori. Ambele posturi, deținute de RCS&RDS, se află în ascensiune, ținând cont că noiembrie este luna alegerilor prezidențiale și sezonul fotbalistic este în plină desfășurare. Așadar, atât televiziunea de știri cât și cea de sport au un potențial de creștere.

B1 TV a câștigat 3.000 de telespectatori în octombrie și se află pe locul 8 în top, cu o medie de 37.000 de telespectatori pe minut (toată ziua).

Sunt cinci televiziuni care și-au păstrat audiențele generale în octombrie: TVR1, Prima TV, Național TV, Antena Stars și DIVA. Totuși, Prima TV și Național TV, fără investiții notabile în programe, riscă să piardă audiență în viitorul apropiat.

Cu un rating general de 30.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media, postul public TVR 1 este în situația de a fi egalat de fratele TVR 2, cu o medie de 27.000 de telespectatori pe minut, în creștere cu 2.000 de persoane față de septembrie. N-ar fi exclus ca, în următoarele luni, TVR 2 să depășească TVR 1 în audiență, un semnal evident pentru conducerea Televiziunii Române referitor la cât de plictisitoare și irelevante sunt programele TVR1.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii