Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel național, în luna iunie 2018

Prima lună de vară a fost plină de evenimente, astfel încât audiențele televiziunilor n-au avut timp să lenevească la malul mării, sub umbreluțe, cu o bere în mână.
 aboneaza-te
bere televiziune

Protestele societății civile din Piața Victoriei și din alte orașe din țară împotriva guvernării PSD-ALDE, mitingul organizat de alianța PSD-ALDE, începutul vacanței de vară pentru elevi și, nu în ultimul rând, meciurile din grupele Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia au contrazis teoria conform căreia, în anotimpul cald, ratingurile televiziunilor suferă scăderi importante. Unele televiziuni au profitat de aceste evenimente, alte s-au resemnat, ajustându-și programele pentru vacanță.

TVR 1 a profitat de drepturile TV pentru CM de Fotbal din Rusia și a reușit să ajungă pe locul 5 în topul celor mai vizionate televiziuni la nivel național, cu un rating mediu de 218.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media. În iunie, TVR 1 a câștigat 140.000 de persoane față de luna precedentă. Este o creștere explozivă, fapt care nu poate decât să-i bucure pe clienții publicitari care au avut inspirația (și bugetele) ca să investească în meciurile difuzate de canalul public.

Și televiziunile de știri au obținut creșteri de audiențe față de luna mai, profitând de evenimente social-politice din acest interval. Aceeași tendință crescătoare se constată și în cazul televiziunilor pentru copii și tineret din cauza vacanței.

Aceste mișcări n-au clătinat poziția de lider a televiziunii Pro TV, care a avut o medie de 590.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), în scădere cu 22.000 de persoane față de luna mai.

Televiziuni care a crescut în audiență la nivel național: Antena 1 (20.000), România TV (22.000), Antena 3 (34.000), Prima TV (8.000), Antena Stars (22.000), Realitatea TV (18.000), Cartoon Network (11.000), B1 TV (6.000) și Disney (3.000).

Televiziuni care au suferit pierderi de audiență față de luna mai: Kanal D (-85.000), Național TV (-5.000) și Pro 2 (-1.000).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii