Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Topul financiar al jucătorilor din sectorul gazelor naturale

Efectele pandemiei se remarcă în domeniul energiei, acolo unde cei mai mari jucători din sectorul gazelor naturale au înregistrat scăderi semnificative a afacerilor.  
diagrama afaceri

Potrivit bilanțurilor financiare raportate la Ministerul Finanțelor Publice, se remarcă o scădere a afacerilor totale a celor mai importanți jucători, monitorizați de Forbes România, din sectorul gazelor naturale. Astfel, în 2020, cifra de afaceri totală a companiilor a atins o sumă de peste 7 miliarde de euro, în scădere de la valoarea de peste 8,8 miliarde de euro înregistrată în 2019.

OMV Petrom SA conduce topul celor mai importanți jucători din domeniu, cu afaceri de puțin peste 3 miliarde de euro în 2020, în scădere de la cele 4 miliarde de euro înregistrate în anul precedent. În ceea ce privește profitul net, compania a raportat o suma de 283 de milioane de euro, în scădere față de cele 730 de milioane de euro din 2019.

De cealaltă parte a monedei, însă, WIEE România se clasează pe ultimul loc în clasament, cu afaceri de 36 de milioane de euro, în scădere de la puțin peste 51 milioane euro în 2019. În ceea ce privește profitul net, compania a raportat aproape 1,9 milioane de euro în 2020, în creștere de la 740.491 de euro în anul precedent.

Profitul net total al celor 10 jucători din sectorul gazelor naturale a scăzut la 685,4 milioane de euro, de la 1,1 miliarde de euro în 2019.

Companiile din clasament care au înregistrat o creștere a profitului sunt Engie România, Romgaz, Rompetrol Gas și WIEE România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii