Magneziul este unul dintre mineralele esențiale care ajută la buna funcționare a organismului tău, în lipsa căruia poți avea parte de numeroase neplăceri de ordin medical.
Faptul că organismul uman suferă de lipsă de magneziu poartă denumirea științifică de hipomagnezemie, iar cauzele ce determină această afecțiune pot fi atât de natură alimentară, de exemplu generate de consumul insuficient de alimente bogate în magneziu, dar și de natură patologică. Anumite boli determină pierderea mineralului din organism. Printre principalele afecțiuni ce pot sta la baza unei astfel de situații se numără diabetul, diareea cronică sau sindromul oaselor flămânde.
E important să știi că deficitul de magneziu nu reprezintă o afecțiune ce merită trecută cu vederea, fiindcă efectele asupra stării de spirit și de sănătate pot fi semnificative. Ne putem da seama de importanța acestui mineral în organism numai enumerând câteva dintre rolurile sale esențiale. Astfel, medicii ne spun că magneziul este util în replicarea ADN-ului, sinteza ARN-ului și proteinelor, dar și în producerea energiei, intrând totodată în structura oaselor și a dinților. Magneziul este esențial și dacă ne dorim ca mușchii noștri să funcționeze optim, dar și dacă vrem să avem o minte ageră, care să ne ajute să memorăm și să ne concentrăm cu ușurință.
Ei bine, acestea fiind spuse, iată câteva semne ce-ți pot indica faptul că suferi de deficit de magneziu:
1. Suferi de oboseală, chiar dacă dormi și ai un program normal
Dacă te confrunți cu oboseală accentuată, deși ai un stil de viață echilibrat, dormi noaptea, nu faci excese și nu traversezi o perioadă a vieții care să te consume excesiv de mult din punct de vedere fizic sau emoțional, una dintre cauzele pentru care te simți veșnic epuizat poate fi reprezentată de lipsa magneziului din organism.
Pentru a te pune pe picioare, trebuie să aduci corpului tău aportul necesar și poți realiza acest lucru apelând la Magnerot magneziu care te va ajuta să te simți din nou odihnit.
2. Resimți o slăbiciune la nivelul mușchilor
Dacă te confrunți cu slăbiciune musculară, cunoscută în literatura de specialitate medicală drept miastenie, trebuie să știi că poate fi rezultatul unui dezechilibru al nivelului magneziului din organism.
Desigur, dacă nu există alte cauze medicale sau de altă natură care să justifice această stare de fapt. De reținut că vorbim despre o stare de durată, nu ne referim la momentele de slăbiciune specifice după perioade de efort susținut.
3. Ai o stare de iritabilitate nejustificată
Dacă te simți nervos, iritat, nu îți găsești echilibrul interior, dar nu ai niciun motiv obiectiv care să te determine să te simți așa, poți da vina și de această dată pe deficitul de magneziu. După cum arătam mai sus, acest mineral contribuie inclusiv la menținerea în formă optimă a funcțiilor creierului.
4. Ai un ritm cardiac neregulat
Dacă până acum am punctat simptomele mai ușor de neglijat ale deficitului de magneziu, acestea nu sunt singurele efecte pe care le poți resimți, unele dintre ele sunt mult mai grave. De exemplu, aritmia cardiacă sau bătăile neregulate ale inimii pot avea și ele drept cauză acest deficit de magneziu.
Un astfel de simptom ar trebui investigat în detaliu de medicii specialiști pentru a i se depista cauza și eventualele alte afecțiuni ce pot sta la baza lui. E importantă monitorizarea atentă a sănătății, fiindcă aritmia poate potența riscul apariției unui accident vascular cerebral.
În cele din urmă, mai poți depista faptul că suferi de deficit de magneziu și dacă suferi de insomnii ce nu se justifică din alte cauze sau dacă ai frecvent crampe musculare. Nu neglija niciun simptom și nu ezita să apelezi la ajutor de specialitate, pentru a elimina orice alt potențial pericol pentru sănătatea ta.
Sursa foto: freepik.com