FacebookTwitterLinkedIn

Designerul Tom Ford a cumpărat Lasata, proprietatea din East Hamptons în care fosta Primă Doamnă a SUA, Jackie Kennedy, a copilărit până la vârsta de 12 ani.

Ford a plătit 52 de milioane de dolari pentru proprietatea scoasă la vânzare cu 55 de David Zander, co-fondator al casei de producție MJZ, una dintre cele mai titrate companii din domeniul publicității – a câștigat de nouă ori Premiul Palme d’Or la Cannes Lions International Festival of Creativity.

Zander a cumpărat Lasata în 2018, cu 24 de milioane de dolari, de la Reed Krakoff, fostul director de creație de la Tiffany’s. Vila a fost restaurată în 2007 și în 2019, când interiorul a fost amenajat în stil Scandi-midcentury de designerul Pierre Iovanovici, iar grădina a beneficiat de priceperea și imaginația arhitectului Louis Benech.

Construită în 1917, în stil arts & crafts, după planurile arhitectului Arthur C. Jackson, Lasata are 10 dormitoare și 14 băi și este înconjurată de un teren de 7,15 acri. În anii în care proprietatea i-a aparținut patriarhului familiei Bouvier, John Vernou Bouvier jr., bunicul lui Jackie, terenul se întindea pe 14 acri. Aici se aflau un câmp cu porumb, o livadă cu meri, peri și piersici, o grădină de legume și o alta cu flori – așa-numita grădină italiană îngrijită de Maude Bouvier, bunica lui Jackie. Anumite surse spun că familia lui Maude a cumpărat, de fapt, proprietatea în 1925, și soțul ei a cumpărat-o de la ea în 1935, cu banii moșteniți de la un unchi.

Opt dintre dormitoare se află în clădirea principală, în timp ce alte două sunt în casa de oaspeți. Pe proprietate se mai află o anexă care deservește piscina, căsuța administratorului și un garaj pentru trei mașini, cu propriul service. Peluzele imensei grădini sunt străjuite de o varietate de arbori seculari, printre care ulmi, tei, platani londonezi și arbori de plută.

Casa, cu o suprafață de aproape 800 de metri pătrați, are podele din lemn de esență tare, tavane cu grinzi aparente și ferestre mari. Glasvandurile numeroase fac ca livingul să fie scăldat în lumină naturală. Un șemineu și pereții cu rafturi cu cărți dau o notă de intimitate camerei de servit masa.

Tom Ford a plătit o sumă asemănătoare – 51 de milioane de dolari – acum opt luni, pentru o vilă în Palm Beach, scrie The Wall Street Journal. Originar din Texas, designerul – care și-a vândut brandul fashion omonim către gigantul Estée Lauder, într-o tranzacție estimată la 2,8 miliarde de dolari – mai deține proprietăți în Londra, New York City, Santa Fe și în Holmby Hills – unde a cumpărat, cu 40 de milioane de dolari, vila care a fost reședința familiei Bloomingdale, fondatoarea celebrului supermagazin Bloomingdale’s.

Foto Profimediaimages.ro