FacebookTwitterLinkedIn

Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex

Evoluția companiei într-un cuvânt

Transformare.

Chimcomplex și-a atins obiectivele financiare, dar calea a fost foarte diferită de modul în care am planificat-o. Covid-19 nu a fost singura tulburare neașteptată din 2020. Noua echipă de conducere a trebuit să se adapteze foarte repede la incertitudinea din jurul nostru. Acest lucru a necesitat procese transparente într-un mediu virtual. Am mobilizat talentele din companie. Programul de transformare „Pentru Maine” i-a inspirat pe colegi să lucreze împreună la soluții care au devenit parte a strategiei noastre de afaceri. A trebuit să reprogramăm unele investiții, dar Chimcomplex este o companie mult mai puternică și mai sigură astăzi, decât a fost acum un an. Este parte integrantă a economiei și societății și dă valoare resurselor naturale ale României.

Chimcomplex are o misiune strategică: să construiască o companie chimică regională puternică, integrată, axată pe producția de polioli cu valoare adăugată ridicată, dar în același timp singurul producător de clor, hipoclorit de sodiu, clorură de var și sodă caustică, care sunt materii prime pentru biocide.

Strategia noastră este să integrăm cele două platforme de producție și să creștem eficiența companiei, să ajustăm portofoliul la cerințele pieței, să reducem amprenta de carbon și să ne dezvoltăm într-un mod durabil.

Pandemia a confirmat că această strategie este corectă. Perioada de criză ne-a ajutat, de asemenea, să realizăm cât de multă creativitate, pasiune și profesionalism este „ascunsă” în colectivul nostru. Acestea sunt valori pe care vrem să le încurajăm și să construim în viitor.

Cele mai importante lecții

Lecții de business:Nu vă supărați dacă lumea se schimbă în jurul vostru. Fiți parte a schimbării.

Lecții personale:Sănătatea și siguranța sunt întotdeauna prioritare – în afaceri și în viața privată.

Prestația autorităților

Autoritățile joacă un rol important în economie pentru a stimula mediul de afaceri și concurența loială. În perioada de criză am fost recunoscători pentru reacția rapidă de a ne acorda licența pentru producția și distribuția de biocid gata de utilizat.
Pe un orizont strategic, ne așteptăm ca statul român să creeze un mediu de afaceri similar cu cel din țările vest-europene, unde companiile chimice beneficiază de diferite forme de sprijin și stimulente. Acestea sunt necesare pentru a rămâne competitivi și pentru a dezvolta procese și produse prietenoase cu mediul înconjurător.

Strategia de business pentru 2021

Finalizarea investițiilor pentru a crește capacitatea de producție pentru poliolii speciali cu valoare adăugată mare.

Integrarea și optimizarea operațiunile noastre pentru o amprentă ecologică redusă.

Atingerea performanței prin intermediul remodelării culturii organizaționale plecând de la încredere și colaborare.

Provocări în 2021

Schimbările climatice. Ne afectează pe toți și nu există soluții individuale. Națiunile și corporațiile trebuie să găsească răspunsuri comune la această provocare.