FacebookTwitterLinkedIn

Tehnologia printului digital in coala a inregistrat in ultima perioada evolutii fara precedent, acest avans tehnologic fiind de natura sa permita atingerea unor performante de productivitate si calitate caracteristice tiparului clasic offset. Faptul ca liderul pietei de masini de tipar offset Heidelberg a decis sa intre pe piata masinilor de tipar digital, demonstreaza faptul ca s-a ajuns la un nivel al calitatii compatibil cu cele mai inalte standarde de calitate a imaginii si de reproducere a culorilor Pantone.

Avantaje acestei masini de tipar digital pentru procesele de productie din tipografie

Printre beneficiile acestei masini top range Heidelberg, putem evidentia: termen de productie foarte mic in comparatie cu tiparul offset fiind eliminate etapele de pregatire necesare tiparului clasic, preturi mai mici fata de tiparul offset pentru tiraje mici si medii de pana la 50.000 de exemplare si bineinteles posibiliatea de a printa fara conditii de tiraj minim. Tirajele fiind mai mici odata cu nevoia de comunicare targhetata si de personalizare a mesajelor functie de audienta vizata, necesitatea unei astfel de masini de tipar a devenit obligatorie, astlel fiind posibila acoperirea in conditii de calitate offset a cca 70% – 80% din lucrarile de tipar comercial si de marketing.
Multiplele avantajele ale printului digital sunt augmentate de caracteristicile tehnice de exceptie ale masinii de tipar digital Heidelberg, precum: printarea pe cartoane de 470g/mp, atingerea vitezei de print de 9.000 coli A4/ora, registratie exacta de tip offset, spectofotometru incorporat si ajustare automata a culorilor, aplicare strat ultra subtire din tonner cu micro particule pentru imagini similare tiparului offset, belt flexibil pentru tipar digital pe cartoane texturate (peste 500 de cartoane speciale in stoc), polimerizare la temperatura joasa a.i. sa fie permisa printarea pe hartie si cartoane sintetice, alimentare si eliminare de mare capacitate(12.000 coli), etc.

Finisari speciale disponibile in tipografie, pentru completarea cu succes a gamei de produse ce pot fi realizate cu masina de tipar digital Heidelberg

Global Print fiind prima tipografie care a instalat aceasta presa de tipar digital de mare productivitate produsa sub licenta Heidelberg, managemetului companiei a considerat ca se impune dublarea investitiei prin instalarea de echipamente highend pentru finisare tipografica de ultima generatie. Astfel, pe langa posibilitatea de a realiza orice fel de print comercial, devine fezabila inclusiv d.p.d.v. financiar, chiar si productia de ambalaje, beneficiind in plus de avantajul posibilitatii de a se realiza produse cu finisari speciale unice precum folio metalic si in premiera overprint. Aceasta finisare unica confera un aspect nou si cu impact major, prin posibilitatea obtinerii unui numar nelimitat de culori metalice (unlimited metalic colors). Acest proces de productie inovativ denumit sugestiv OVERPRINT, se realizeaza in 2 etape incepand cu aplicarea foliei metalice (aurie, argintie sau color) in zonele dorite sau pe toata suprafata colii, in etapa urmatoare fiind printate imaginile ce se doresc a avea culori metalice. Aplicatiile pentru aceasta noua tehnologie sunt multiple, dar prezinta interes in special pentru packaging destinat produselor din industria de lux sau cea a cosmeticelor si pentru produse specializate precum iconite (si alte printuri religioase), invitatii eventimente speciale de business, diplome, certificate de participare, felicitari, coperti de cataloage, meniuri de restaurant, carti de vizita sau cataloage de arta.
Gama de finisari premium este completata de echipamente noi de ultima generatie pentru: embosare, folio metalic, braille, realizare repertoire, capsare standard si capsare cotor patrat, perforare si aplicare spira metalica, aplicare elemente de siguranta (invisible red, diverse holograme), laminare efect lac selectiv si UV 3D, stantare sau decupare digitala pe contur, formare si lipire ambalaje, aplicare automatizata banda dubluadeziva, brosare PUR si hotmelt EVA, etc.
Amplul proiect de investitii in echipamente top performance si software industrial, in valoare de cca 2 miloane de euro, a permis realizarea unei flote de 3 masini de tipar digital cu o capacitate de pana la 7 milioane de coli/luna si a permis obtinerea certificarii FOGRA, cea mai ravnita dar si cea mai exigenta certificare de proces din industria tipografica worldwide. Astfel, Tipografia Global Print poate garanta respectarea celor mai riguroase procese de productie si totodata reproducerea fidela a culorilor de brand si a codurilor PANTONE, atat pentru produsele de marketing, cat si pentru ambalajele realizate.

Contact cu echipa Global Print:
office@globalprint.ro
– 0755.808.909
– Șoseaua Progresului nr. 51, București.
https://largeformat.globalprint.ro/ si
https://www.tipografia-global-print.ro/