Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Tinmar Energy anunță că are în plan dublarea capacității de producție prin achiziții în sectorul energiei regenerabile

Tinmar Energy, furnizor de gaze naturale și energie electrică pentru consumatorii casnici și industriali, are în plan ca, într-un termen scurt-mediu, să își dubleze capacitatea de producție prin achiziții în sectorul energiei regenerabile, anunță Augustin Oancea, CEO-ul companiei.
Augustin Oancea

„Pentru o sustenabilitate sporită, o mare parte din investițiile făcute pentru creșterea companiei noastre au fost îndreptate, în ultimii ani, spre producerea energiei regenerabile în parcurile fotovoltaice. Am dezvoltat deja șase parcuri solare cu o putere instalată de 50 Mw, situate în unele dintre cele mai însorite zone ale României. Planul nostru pe termen scurt- mediu, este de dublare a capacității noastre de producție prin continuarea achizitiilor în sectorul energiei regenerabile. Datorită creșterii necesarului de energie și certificate verzi, ne dorim să mărim capacitatea de producție pe care o avem la dispoziție și suntem interesați de achiziționarea unor parcuri fotovoltaice  funcționale”, a declarat Augustin Oancea, CEO Tinmar Energy.

De asemenea, Tinmar intenționează să lanseze în toamna acestui an o campanie de educare/informare în privința schimbării furnizorului de energie electrică și gaze naturale. Campania are rolul de a informa consumatorul rezidențial de ultimele acte normative și de faptul cp în continuare aceștia pot alege un nou furnizor de utilități, indiferent dacă se află în piața liberă sau reglementată.

În 2018, Tinmar Energy a înregistrat un profit net de aproximativ 75 de milioane de lei și o cifră de afaceri de peste 1,6 miliarde de lei (aproximativ 350 de milioane de euro). Pentru anul 2019 , compania preconizează o creștere cu 20% față de anul precedent, atât  în privința cifrei de afaceri, cât și a profitului. Potrivit Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, cota de piața a Tinmar este de 5,4%. Tinmar Energy are și calitatea de Furnizor de Ultimă Instanță- Optional de la inceputul lunii martie a acestui an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii