FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit AFP, TikTok încearcă să combată, prin intermediul unui nou site şi a unui cont Twitter, informațiile negative sau false care circulă de câteva luni, mai ales cele care provin din partea administrației Casei Albe.

Având în vedere zvonurile şi dezinformarea despre TikTok care proliferează la Washington şi în mass-media, dorim să restabilim adevărul”, a anunţat compania pe site-ul său, sub sloganul „ultimul colţ însorit de pe internet”.

De câteva luni, preşedintele american Donald Trump acuză platforma că fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing, fără a aduce dovezi.

TikTok nu a furnizat niciodată date americane guvernului chinez şi nu o vă face dacă i se vă cere”, a spus compania, că răspuns pentru această acuzație.

Vineri, Trump a semnat un al doilea ordin executiv pentru a forţa ByteDance să vândă operaţiunile americane ale TikTok, în termen de 90 de zile.

De aproape un an, am încercat să discutăm cu guvernul SUA pentru a găși o soluţie”, a reacţionat TikTok. „Dar ne-am găsit în faţa unei administraţii care nu acordă nicio importanţă faptelor, nu respectă procedurile legale şi încearcă să se amestece în negocierile dintre companii private”.

TikTok a fost lansată în China în septembrie 2016 de Zhang Yiming, iar anul următor aplicația a fost disponibilă pentru utilizatorii din toată lumea. Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri.