Cautare
, Contributor

Social media |
|

TikTok urmează să lanseze acțiuni legale pentru a contesta o interdicție impusă de Donald Trump

TikTok a anunțat sâmbătă că va contesta ordinul executiv emis de Administrația Trump.
TikTok

 

Pentru a ne asigura că statul de drept nu este aruncat și că atât compania noastră, cât și utilizatorii sunt tratați în mod echitabil, nu avem de ales decât să contestăm ordinul executiv prin sistemul judiciar“, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Ordinul executiv al domnului Trump interzice tranzacțiile cu proprietarul TikTok, ByteDance, de la jumătatea lunii septembrie. Funcționarii de la Washington sunt îngrijorați de faptul că compania ar putea transmite guvernului chinez date despre utilizatorii americani, lucru pe care ByteDance îl neagă.

TikTok spune că a încercat să comunice cu Trump timp de aproape un an, dar a întâmpinat o administrație care nu acordă „atenție faptelor”. TikTok se așteaptă ca acțiunile legale să înceapă săptămâna aceasta, potrivit reporterului BBC Business, Vivienne Nunis.

A-l tăia brusc ar fi dezastruos și înspăimântător pentru oameni, în special în pandemie”, a declarat avocatul Michael Bien. El a spus că ordinul executiv este neconstituțional, deoarece încalcă drepturile utilizatorilor la libera exprimare.

Vineri, un grup de chinez-americani au intentat o acțiune separată împotriva interdicției similare a președintelui de pe aplicația de socializare WeChat, care este deținută de firma chineză Tencent, potrivit BBC.

Dar Trump susține că statul chinez este capabil să folosească aplicația pentru a urmări locațiile angajaților federali, pentru a colecta informații pentru șantaj sau pentru a spiona companiile. Creșterea aplicațiilor mobile dezvoltate și deținute de firmele chineze „amenință securitatea națională, politica externă și economia Statelor Unite”, spune Trump.

Această colecție de date permite Partidului Comunist Chinez accesul la informațiile personale și de proprietate ale americanilor”, susține el în ordinul sau executiv. De la preluarea funcției, Trump a purtat un război comercial împotriva Chinei.

TikTok spune că nu a predat niciodată niciun utilizator de date din SUA autorităților chineze.

SUA nu este singura țară blochează aplicația. India a interzis utilizarea TikTok, iar Australia are în vedere același lucru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii