FacebookTwitterLinkedIn

Aplicația mobilă concepută pentru a partaja videoclipuri cu prietenii, familia sau publicul larg este acuzată că nu a protejat copiii de publicitatea ascunsă și de conținutul neadecvat, transmite Reuters.

Aplicația TikTok, dezvoltată de compania chineză ByteDance, a crescut rapid în popularitate în întreaga lume, în special în rândul adolescenților. Însă se confruntă cu critici tot mai dese cu privire la politicile sale de confidențialitate și de siguranță după o serie de incidente.

Biroul European al Uniunilor de Consumatori (BEUC) a citat mai multe probleme în plângerea sa, printre care și condițiile de furnizare a serviciilor.

„Termenii sunt neclari, ambigui și favorizează TikTok în detrimentul utilizatorilor săi. Condițiile privind drepturile de autor sunt la fel de neloiale, deoarece conferă TikTok un drept irevocabil de a utiliza, distribui și reproduce videoclipurile publicate de utilizatori, fără remunerație”, potrivit BEUC.

De asemenea, practicile companiei pentru prelucrarea datelor personale ale utilizatorilor sunt înșelătoare, au mai reclamat consumatorii.

„TikTok nu reușește să protejeze copiii și adolescenții împotriva publicității ascunse și a conținutului potențial dăunător pe platforma sa”, se mai arată în plângerea formulată de BEUC.

Totodată, organizațiile de consumatori din 15 țări și-au alertat autoritățile și le-au îndemnat să acționeze.

Un purtător de cuvânt al companiei TikTok a declarat că va organiza o întâlnire cu reprezentanții BEUC pentru a discuta despre aceste preocupări.