Cautare
, Forbes Staff

Leadership |
|

Theresa May și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru al Marii Britanii

Theresa May a anunțat, vineri, că va demisiona din funcția de prim-ministru al Marii Britanii începând cu data de 7 iunie, în contextul crizei generate de ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.
Theresa May

De asemenea, Theresa May va renunța la funcția de lider al Partidului Conservator, însă va asigura conducerea interimară a Guvernului până la alegerea unui nou premier.

“Am făcut tot ce am putut să conving deputații să sprijine acordul. Din păcate, nu am reușit să fac asta. Numirea unui nou premier este în interesul țării. Anunţ că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu preşedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formaţiunii să înceapă săptămâna următoare”, a declarat premierul demisionar al Marii Britanii citată de The Guardian.

“Regret foarte mult că nu am reuşit să realizez Brexit. Succesorul meu va trebui să ajungă la ajungă la un consens și să livreze rezultatele referendumului privind Brexit. Consensul va fi posibil dacă ambele părţi implicate în dezbatere vor fi capabile de compromisuri. Ştiu că putem realiza ieşirea din Uniunea Europeană. Poate că situaţia noastră politică este tensionată, dar sunt atâtea lucruri bune în ţara noastră, sunt atât de mândră. Sunt foarte multe lucruri de care ne putem mândri și putem fi optimiști. În scurt timp, mă voi retrage din funcţia care a fost onoarea vieţii mele. Sunt recunoscătoare că am putut sluji ţara pe care o iubesc”, a adăugat Theresa May.

Decizia de a demisiona vine după ce, în această săptămână, Theresa May a făcut o nouă propunere Parlamentului pentru a aproba acordul privind Brexit, respins deja de 3 ori de Legislativul britanic.Astfel, Theresa May a făcut una din ultimele sale încercări în calitate premier în direcția realizării Brexit, anunțând că Guvernul pe care îl conduce va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii