FacebookTwitterLinkedIn

Situată la intersecția Fifth Avenue cu East 82nd, vizavi de Muzeul Metropolitan de Artă, clădirea ridicată acum 120 de ani, în stil Beaux-Arts și cunoscută drept Duke House, costă 80 de milioane de dolari.  

Posesorul unei averi estimate de Forbes SUA la 92,4 miliarde de dolari, Carlos Slim este cel mai bogat mexican și al optulea cel mai bogat om din lume. În 2010, când a cumpărat Duke House cu 44 de milioane de dolari, Slim era cel mai bogat om din lume.

Deși inițial a considerat-o locul său de popas când se afla în trecere prin New York, Slim a scos vila de pe Fifth Avenue la vânzare în 2015, cerând pe ea, ca și acum, tot 80 de milioane de dolari.

Cu 25 de încăperi (dintre care opt dormitoare și zece băi) răspândite pe opt etaje și o suprafață de 1.860 de metri pătrați, clădirea a fost timp de peste o sută de ani reședința familiei Newton Duke, fondatoarea companiei American Tobacco.

Cea care a vândut-o, în 2006, cu 40 de milioane de dolari, a fost Mary Duke Semans, strănepoata fondatorului companiei. Aceasta a cerut inițial 50 de milioane de dolari, acest preț făcând ca vila familiei Duke să fie, la acel moment, cea mai scumpă proprietate aflată la vânzare în Manhattan.

Casa Duke este acum, din nou, în această postură. Dacă se vinde cu o sumă apropiată de cea cerută de proprietar, ar putea depăși actualul record, de 59 de milioane de dolari, deținut de fosta reședință a omului de afaceri Vincent Viola, proprietarul clubului de hochei Florida Panthers și, pentru scurtă vreme, candidat la postul de ministru al apărării în timpul administrației Trump.

Carlos Slim controlează un conglomerat cu activități în tehnologie, mass-media, comerț, energie, imobiliare și transport, dar și în educație, sănătate, sport și servicii financiare. La un moment dat deținea 40% din acțiunile tranzacționate la Bursa din Mexic, iar averea sa valora, în 2015, echivalentul a 6% din produsul intern brut al Mexicului. Din 2016, Slim este cel mai mare acționar al New York Times Company.

Foto Compass