FacebookTwitterLinkedIn

Persoanele domiciliate în judeţele Prahova și Argeş vor fi testate gratuit pentru depistarea cancerului colorectal, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene care a fost lansat săptămâna aceasta în Prahova.

„Dacă ai între 50-74 de ani şi eşti domiciliat în judeţele Prahova, Argeş, te poţi testa gratuit împotriva cancerului colorectal. Acest lucru este posibil prin proiectul ROCCAS II – Furnizarea serviciilor de sănătate din Programele de Prevenție, Depistare Precoce, Diagnostic și Tratament Precoce al leziunilor precanceoase, colorectale, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Fundaţia Renasterea”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova.

Programul a fost lansat, marți, 21 iunie, în Prahova, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, reprezentanţilor instituţiilor cu profil medical, a medicilor de familie, unii dintre ei fiind deja implicaţi în activităţile de screening, dar şi a altor personae din diverse domenii de activitate care pot disemina informaţia.

Prin acest program vor fi oferite 25.000 de teste FIT (test fecal imunochimic) gratuite locuitorilor din judeţele Argeș și Prahova, cu vârsta între 50-74 de ani. Activităţile de screening se derulează deja, începând din luna noiembrie 2021.