Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Tesla: Exclusă din Indicele S&P 500 și cu acțiunile în scădere

Acțiunile companiei Tesla au scăzut marți cu 15%, după ce a fost exclusă în mod surprinzător din Indicele S&P 500, dar și din cauza vânzării mai largi a stocurilor de tehnologie care au dominat recuperarea econimiei pe Wall Street după pagubele create de pandemia de coronavirus.  
 aboneaza-te
tesla

Analiștii și investitorii de pe Wall Street se așteptau ca Tesla să adere la Indicele S&P 500 după ce compania a afișat cel de-al patrulea trimestru consecutiv profitabil în iulie. Astfel, Tesla a eliminat un obstacol major, fără a exista dubii în includerea sa potențială în indicele bursier de referință, informează Reuters.

Într-un anunț surpriză, S&P Dow Jones Indices a decis să adauge vânzătorul online Etsy Inc, producătorul de echipamente pentru semiconductori Teradyne Inc și compania de tehnologie farmaceutică Catalent Inc la S&P 500.
S&P Dow Jones Indices, analistul principal al indexului Howard Silverblatt, a refuzat să spună de ce Tesla nu a fost adăugată la S&P 500. Cele trei companii incluse de S&P sunt mult mai mici, dar au o experiență de rentabilitate mai însemnată.

Cu toate acestea, cu o capitalizare de piață de aproximativ 390 miliarde de dolari, Tesla este de aproape 10 ori mai mare decât valoarea combinată a pieței bursiere a Etsy, Teradyne și Catalent, ajungând la aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Acțiunile Etsy, care s-au dublat în acest an, au crescut cu aproximativ 1% în tranzacționarea premarket, în timp ce Teradyne și Catalent au fost mai mici.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii