FacebookTwitterLinkedIn

Tesla a majorat cu 1.000 de dolari prețurile celui mai bine vândut model al său, Model Y, după ce guvernul american a ridicat plafonul de preț pentru vehiculele electrice crossover eligibile pentru credite fiscale.

Tesla a crescut prețul modelului Y Long Range la 54.990 de dolari, respectiv la 57.990 de dolari prețul modelului Y Performance, potrivit Reuters.

Aceasta a fost a doua creștere a prețului pentru modelul Y Long Range în ultimele două săptămâni.

Modelele rămân cu 15% și, respectiv, cu 17%, mai ieftine decât erau înainte ca Tesla să reducă prețurile luna trecută pentru a stimula cererea, înainte de a lua în considerare creditele fiscale de 7.500 de dolari acordate de guvernul american.

Departamentul Trezoreriei a hotărât vineri că crossover-urile precum Modelul Y s-ar califica pentru credite fiscale pentru vehicule electrice, atâta timp cât au prețuri sub 80.000 de dolari.

Aceasta a reprezentat o victorie pentru Tesla, General Motors, Ford și alți producători de automobile care au presat administrația Biden să permit acordarea de stimulente pentru achiziția de mașini electrice.