FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea acțiunilor Tesla a depășit 1.000 de dolari, transformând compania auto în cea mai valoroasă companie din această industrie la nivel mondial. Valoarea ei este în prezent de 190 miliarde de dolari, informează The Telegraph.

Compania producătoare de mașini electrice a depășit miercuri valoarea companiei Toyota și valorează mai mult și decât Ford, General Motors, Honda și Fiat Chrysler. Au crescut acțiunile companiei marți după ce a fost făcut public un e-mail trimis de Elon Musk către angajații săi. El declara că noul camion Semi este pregătit pentru linia de producție de mare volum.

Prețul acțiunii companiei a crescut atingând nivelurile sale anterioare de la începutul lui 2020, iar în timpul crizei coronavirus a cunoscut o scădere semnificativă din cauza dificultăților de fabricație.

Pandemia de coronavirus a forțat compania să își închidă fabricile din Fremont, California și Buffalo, New York. Mai mult decât atât, sucursala care fusese recent inaugurată în China a fost și ea obligată să își suspende activitatea pentru câteva săptămâni în timpul epidemiei de coronavirus.

Pe măsură ce economia mondială se reface după criza coronavirus, fabricile companiei Tesla se redeschid treptat.